Astronomical-object in slope circle w/ text "Remote Development

Ontwikkelen op afstand is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het stelt ontwikkelaars in staat om te profiteren van krachtige cloud computing resources en overal beschikbaar te zijn met behulp van een beheerde centrale configuratie. Er zijn verschillende cloudgebaseerde oplossingen beschikbaar voor ontwikkeling op afstand, waaronder Google Cloud Workstations, AWS Code Catalyst en traditionele virtuele machines (VM's). In dit artikel vergelijken we de kosten en voordelen van elke optie.

Google Cloud Workstations

Google Cloud Workstations is een cloud-gebaseerde ontwikkelomgeving die een volledig beheerde ontwikkelomgeving in de cloud biedt, inclusief populaire tools zoals de JetBrains IDE's zoals IntelliJ Ultimate, IntelliJ IDEA en PyCharm.Modern Brand Logo with graphics depicting electric-blue circles & rectangles,

Het is ontworpen om een krachtige omgeving te bieden die zelfs de meest veeleisende ontwikkelingstaken aankan. Google Cloud Workstations worden geleverd met een grote hoeveelheid aanpassings- en besturingsopties die kunnen helpen bij het beheren van kosten en productiviteit.

Voordelen:

 • Volledig beheerde en gebruiksklare ontwikkelomgeving

 • Volledig aanpasbaar via container images

 • Overal toegankelijk met een internetverbinding

 • Automatische back-ups en updates

 • Integratie met andere Google cloudservices

 • Alle populaire IDE's zoals IntelliJ Ultimate en IntelliJ IDEA

AWS CodeCatalyst"JetBrains logo & tools for Amazon CodeCatalyst & J

AWS Code Catalyst is een cloudgebaseerde ontwikkelomgeving van Amazon Web Services (AWS). Het is ontworpen om ontwikkelaars te helpen samen te werken aan code, workflows te automatiseren en projecten in de cloud te beheren. AWS Code Catalyst biedt een breed scala aan tools en services die ontwikkelaars kunnen helpen bij het bouwen, testen en implementeren van code.

Voordelen:

 • Volledig beheerde en gebruiksklare ontwikkelomgeving

 • Breed scala aan tools en diensten beschikbaar

 • Schaalbaar en aanpasbaar

 • Integratie met andere AWS-services

 • Alle populaire IDE's zoals IntelliJ Ultimate en IntelliJ IDEA

Nadelen:

 • Alleen beschikbaar in de regio US West (Oregon).

 • Beschikbaarheid alleen in het westen van de VS veroorzaakt een hogere latentie als je ver weg bent (EU / Azië).

Basis-VM voor Remote Development

Het gebruik van een virtuele machine (VM) gehost in Google Cloud Platform (GCP) of Amazon Web Services (AWS) kan een geweldige optie zijn voor ontwikkelaars die een flexibele en schaalbare ontwikkelomgeving nodig hebben. Deze VM-basisopties worden echter niet geleverd met vooraf geïnstalleerde ontwikkelaarstools en andere nuttige componenten en tools. Dit nadeel wordt gecompenseerd door het feit dat ze over het algemeen goedkoper zijn dan de Cloud-werkstations of CodeCatalyst-opties en nog goedkoper kunnen worden gemaakt door gebruik te maken van spotprijzen en kortingen.

Voordelen:

 • Flexibiliteit: U kunt de hoeveelheid CPU, geheugen en opslagruimte kiezen die u nodig hebt, evenals het besturingssysteem en de softwareconfiguraties.

 • Goedkoper: De basis-VM is goedkoper dan de andere genoemde alternatieven.

Nadelen:

 • VM-beheer is handmatig; geen eenvoudig breed beheer van alle ingezette VM's

 • De VM's zijn niet vooraf geconfigureerd; alle configuratie en installatie van software gebeurt handmatig. Je zult bijvoorbeeld al je favoriete JetBrains IDE's en andere ontwikkeltools handmatig moeten installeren.

Prijzen

Om de prijzen te vergelijken, heb ik de volgende tabel toegevoegd. In deze tabel staan de prijzen voor een machine met 4 vCPU's en 16 GB geheugen. Voor elke optie worden de kosten per uur en de maandelijkse kosten weergegeven.

Gratis niveau

Basiskosten / uur

Basiskosten / maand

Extra kosten

Voorbeeld: Team van 5

Google Cloud WorkstationIconic X logo reflects Xapo's financial security & convenience.

$0,32 / uur

$73.36

(22 werkdagen van 9 uur)

$144 / maand per cluster werkstations

$510,80 Inclusief kosten

AWS CodeCatalyst

(te lage specificaties voor ontwikkeling)Logo of PTC: performance tech for business success.

$0,02 / uur tot 200 uur, daarna $0,46 / uur

$4 / gebruiker / maandIconic X logo reflects Xapo's financial security & convenience.

$20 / maand zolang het team binnen de dev-uren blijft

SSH VMIconic X logo reflects Xapo's financial security & convenience.

AWS: $0,1504 / uur

GCP: $0,21366 / uur

AWS: $30,08 (200 uur)

GCP: $42,73 (200 uur)

(22 werkdagen van 9 uur)Iconic X logo reflects Xapo's financial security & convenience.

AWS: $150,40 GCP: $213,65

Verbinden met JetBrains Gateway

Een manier om verbinding te maken met een van de services is via JetBrains Gateway; hier zal ik de stappen doorlopen voor AWS CodeCatalyst. Het gebruik van JetBrains Gateway is vrij eenvoudig, log in via de grote inlogknop en volg de stappen die op het scherm worden getoond. Deze stappen omvatten het aanmelden bij je AWS builder account en JetBrains Gateway toegang geven tot een aantal van je gegevens. Na het inloggen ziet u het volgende scherm dat uw projecten en ontwikkelomgevingen toont.Screenshot of a PC w/ font, multimedia & software to connect to


Software platform logo invitng collaboration in a multimedia environemnt

Hier kun je ook nieuwe ontwikkelomgevingen maken met de knop "Create Dev Environment". Als je op deze knop klikt, zie je dezelfde opties als in de webinterface. Na het configureren klik je gewoon op de knop om te creëren en een pop-up zou je moeten vertellen dat er aan gewerkt wordt. Zodra het klaar is, wordt de nieuw aangemaakte ontwikkelomgeving geopend.

Om verbinding te maken met je externe ontwikkelomgeving, klik je gewoon op de omgeving die je wilt opstarten. Dit proces kan een paar minuten duren en doorloopt meerdere stappen.Brite-colored software logo emblazoned on dark electronic device

Zodra de ontwikkelomgeving klaar is, zal het de IDE openen, net zoals het zou doen als je het lokaal zou gebruiken. Het enige verschil is dat er linksboven een extra menu is dat de status en latency van de machine laat zien. Als je op dit menu klikt, zie je het geheugen-, opslag- en CPU-gebruik.

En klaar! Je bent klaar om je ontwikkelomgeving op afstand te gebruiken!Darkness reveals a computer program w/ a range of features&ut

Conclusie

Als het gaat om ontwikkeling op afstand, zijn er verschillende opties beschikbaar, elk met zijn eigen voordelen en kosten. Google Cloud Workstations en AWS CodeCatalyst bieden volledig beheerde en gebruiksklare ontwikkelomgevingen met een breed scala aan tools en services.Ze zijn ontworpen voor grote teams en projecten op bedrijfsniveau, maar de kosten kunnen aanzienlijk zijn.Pattern of Violet, Magenta and Electric-blue rectangles, triangles

Normale VM's bieden een aanpasbare en kosteneffectieve oplossing voor kleine teams of individuele ontwikkelaars, maar hebben niet enkele van de gebruiksvriendelijke functies die Google Cloud Workstation of AWS CodeCatalyst heeft.

Een ding om op te merken is dat AWS Code Catalyst aanzienlijk goedkoper is dan de meeste andere opties. De beperkte beschikbare zones kunnen de werkervaring echter aanzienlijk slechter maken en daarom kan een alternatieve service interessant zijn om te gebruiken, ook al is deze duurder.

Uiteindelijk hangt de keuze van de optie af van de specifieke behoeften van het project, de grootte van het team en het beschikbare budget.

Laten we praten!

We zijn ervan overtuigd dat we uw software kunnen verbeteren. Onze unieke producten en diensten zullen u versteld doen staan.