Electric blue rect w/triangle, parallelogram, & text

Twee weken nadat HashiCorp de licentievoorwaarden voor haar Terraform-software wijzigde, hebben gebruikers, waaronder concurrenten, een fork van de Terraform-code gemaakt. HashiCorp veranderde de licentie van Mozilla Public License (MPL) naar Business Source License v1.1 (BSL). Deze wijziging was aanleiding voor een gemeenschapsgroep genaamd OpenTF om een manifest uit te geven waarin werd gepleit voor het herstel van de open-source licentie van Terraform. Deze verandering leidde tot een manifest van de gemeenschapsgroep OpenTF, waarin werd gepleit voor het herstel van de open-source licentie van Terraform. Omdat HashiCorp haar beslissing niet terugdraaide, maakte OpenTF een fork van Terraform met de naam OpenTF. De groep streeft naar teruggaan naar de MPL-licentie. Ze zien de overstap van HashiCorp naar BSL als schadelijk voor de Terraform-gemeenschap en het bedrijf.Bright lip, hand on shoulder, car eye: A daring facial expression

Tweesprong in de weg

Forking

Sebastian Stadil, CEO van Scalr en een van de oprichters van OpenTF, beweert dat HashiCorp in feite zijn eigen projecten forked onder een andere licentie. Hij stelt dat OpenTF de oorspronkelijke open-source spirit wil behouden. OpenTF heeft steun ontvangen van verschillende bedrijven en is van plan zich aan te sluiten bij The Linux Foundation en haar dochteronderneming, de Cloud Native Computing Foundation.

De motivatie achter de licentiewijziging van HashiCorp is onduidelijk, maar sommigen speculeren dat dit verband kan houden met problemen met het Terraform Cloud-product, waaronder zorgen over het prijsmodel. De situatie benadrukt de voortdurende spanning tussen open-source projecten en de commercialisering ervan. HashiCorp's beslissing volgt een trend van open source-projecten die minder permissieve licenties aannemen om het gebruik van hun code door concurrenten te beperken. Het meest waarschijnlijke motief voor deze stappen is de bescherming van intellectueel eigendom en winstgevendheid (uiteraard) šŸ’ø.

The ZEN van Cloud

ZEN Software staat achter je als het gaat om het beveiligen en stroomlijnen van je cloudgame! Bij ons draait alles om Open Source, waarbij we waar mogelijk open producten gebruiken om alles transparant te houden. Of je nu 'team Terraform' of 'team OpenTF' bent, wij hebben de cloudactie voor AWS en GCP. Vertrouw op ons om je te helpen navigeren op de technische golven en de juiste stappen te zetten in de cloud, zodat je opstelling strak is. Wij zijn er om van je reis naar de cloud een makkie te maken! šŸš€ šŸ˜ŽBeautiful natural landscape featuring a tree, sky, plant and road,

Reis door de wolken

Laten we praten!

We zijn ervan overtuigd dat we uw software kunnen verbeteren. Onze unieke producten en diensten zullen u versteld doen staan.