97a5fe5f-7ab2-4f32-a696-e6aa63d1d80d.webp

Nerden op Google Cloud en ML/AI

Hackathons zijn broedplaatsen geworden voor baanbrekende ideeën en oplossingen. De recente Praxis/Brico Hackathon, gehouden op 28 en 29 september 2023, vormde daarop geen uitzondering. Dit evenement richtte zich op de convergentie van Google Cloud, Retail, E-commerce en ML/AI en toonde het immense potentieel van deze technologieën wanneer ze gezamenlijk worden ingezet. Het was een doorslaand succes, dat de samenwerking en innovatie onder de deelnemers bevorderde en liet zien hoe Google Cloud een centrale rol kan spelen bij het benutten van Machine Learning, Deep Learning en AI.

ZEN Software neemt de leiding

De sleutel tot een succesvolle hackathon ligt in de robuustheid van de infrastructuur. ZEN Software nam het voortouw door een veilige cloudomgeving aan te bieden. Ze maakten gebruik van het landingszone-patroon en creëerden zo een solide en veilige basis voor alle deelnemers. Met dit patroon zette ZEN Software een gestructureerde en compliant Google Cloud-omgeving op, waarbij ervoor werd gezorgd dat de best practices op het gebied van beveiliging, identiteitsbeheer en netwerkarchitectuur werden nageleefd.

Veiligheid voorop met API-quota's en budgetwaarschuwingen

Een punt van zorg bij elke hackathon met cloudtechnologie is beveiliging en kostenbeheer. Het is eenvoudig voor enthousiaste teams om hoge rekeningen op te lopen terwijl ze onbedoeld experimenteren met resource-intensieve services. ZEN Software heeft API-quota en Budget Alerts geïmplementeerd om dit probleem aan te pakken en een veilige en kostenefficiënte omgeving te handhaven.

API-quota hielp teams binnen de aan hen toegewezen limieten voor resources te blijven, waardoor ongecontroleerde processen werden voorkomen die tot onverwachte uitgaven konden leiden. Aan de andere kant gaven budgetwaarschuwingen realtime meldingen wanneer de clouduitgaven vooraf gedefinieerde drempels naderden, waardoor ze zich effectief beschermden tegen wat sommigen de 'paniekaanval voor cloudkosten' noemen. Dit zorgde ervoor dat teams de vrijheid hadden om te innoveren zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte financiële lasten.

De resultaten: Kenmerken in overvloed

Met de robuuste Google Cloud-omgeving van ZEN Software en de vangnetten op hun plaats konden de deelnemers aan de Praxis/Brico Hackathon zich volledig richten op hun projecten. De resultaten waren indrukwekkend, met verschillende innovatieve werkgebieden waarin werd geëxperimenteerd:

  1. Gepersonaliseerde winkelassistenten: Teams maakten gebruik van ML/AI-algoritmes om online shoppers gepersonaliseerde winkelassistenten te bieden. Deze assistenten gebruikten klantgegevens om op maat gemaakte productaanbevelingen te doen en zo de winkelervaring te verbeteren.
  2. Winkeloptimalisatie: Teams pakten het probleem van het vinden van een specifiek product in de winkel aan op basis van voorraadinformatie en met behulp van AI-modellen. Hun oplossingen kunnen retailers helpen verspilling tegen te gaan en de voorraadbeschikbaarheid te verbeteren.
  3. Voorspelling van klantgedrag: ML/AI-algoritmen werden ingezet om klantgedrag te voorspellen. Met deze innovatieve functie kunnen e-commerce platforms anticiperen op acties van gebruikers en marketingstrategieën daarop afstemmen.
  4. Visueel zoeken: Een opvallende oplossing was een visuele zoekfunctie waarmee gebruikers producten konden vinden door afbeeldingen te uploaden. Deep learning-technologie maakte dit mogelijk en veranderde de manier waarop gebruikers online winkelen.

De Praxis/Brico Hackathon van september 2023 was een groot succes en toonde het immense potentieel van Google Cloud, Retail, E-commerce en ML/AI. Dankzij de veilige cloudomgeving van ZEN Software konden de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en baanbrekende functies ontwikkelen die de toekomst van retail en e-commerce vorm kunnen geven. Dit evenement is een bewijs van de kracht van samenwerking en innovatie in de wereld van technologie. Blijf op de hoogte van meer spannende ontwikkelingen op dit steeds veranderende gebied!

Laten we praten!

We zijn ervan overtuigd dat we uw software kunnen verbeteren. Onze unieke producten en diensten zullen u versteld doen staan.