NiceHash logo describes Bitcoin's decentralized, digital currency & blockchain technology.

De Europese Unie (EU) heeft een belangrijke regelgeving voor cryptocurrency's goedgekeurd die cryptobeurzen verantwoordelijk houdt voor verliezen van klanten. De regels, die in 2024 van kracht worden in de 27 EU-lidstaten, zijn bedoeld om investeerders te beschermen en het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te voorkomen. De regelgeving vereist dat crypto-aanbieders licenties verkrijgen en hun energieverbruik bekendmaken om de milieu-impact van cryptocurrencies te controleren. Verdachte transacties kunnen worden geblokkeerd en crypto-activa kunnen worden getraceerd, vergelijkbaar met geldtransfers. De regels zijn ook bedoeld om de consumentenbescherming te verbeteren, marktmanipulatie te voorkomen en financiële criminaliteit te bestrijden.

EU closes the stable door after the horse has bolted

De Europese Unie (EU) heeft een belangrijke regelgeving voor cryptocurrencies goedgekeurd die crypto-exchanges aan banden zal leggen. De stap van de EU om cryptocurrencies te reguleren komt als reactie op recente gebeurtenissen, waaronder de ineenstorting van FTX, een van 's werelds grootste cryptobeurzen, wat resulteerde in $8 miljard aan verliezen voor klanten. Terwijl sommigen in de crypto-industrie regelgeving steunen voor duidelijkheid en groei, zien anderen regelgeving als een bedreiging voor de gedecentraliseerde aard van cryptocurrencies. De vooruitgang van de EU bij het implementeren van cryptoregels wordt gezien als een stap in de richting van wereldwijde coördinatie bij het reguleren van cryptocurrencies. De EU wil het voortouw nemen bij het vaststellen van een gedeelde internationale aanpak voor de regulering van cryptocurrencies, waarbij de VS interesse hebben getoond in hun inspanningen. Een wereldwijde overeenkomst over de regulering van cryptocurrencies zou uitgebreide regelgeving, informatie-uitwisseling, bescherming van investeerders en milieuoverwegingen omvatten, waardoor een duurzamer en veiliger ecosysteem voor cryptocurrencies wordt bevorderd.

Terwijl de EU een belangrijke stap zet in cryptoregulering, zijn andere landen zoals de VS en het VK bezig met een inhaalslag. De VS is nog steeds aan het bepalen hoe het toezicht moet worden geïmplementeerd, terwijl Groot-Brittannië nog een tijdlijn moet vaststellen voor het reguleren van crypto-activa. Als er echter een wereldwijde overeenkomst wordt bereikt op basis van het regelgevingskader van de EU, zou dit tal van voordelen kunnen opleveren, waaronder goedkopere, snellere en veiligere betalingen wereldwijd en een heroriëntatie van fondsen die momenteel worden gebruikt om krediet- en settlementrisico's in het traditionele financiële systeem te dekken.anges respons

Laten we praten!

We zijn ervan overtuigd dat we uw software kunnen verbeteren. Onze unieke producten en diensten zullen u versteld doen staan.